Veelgestelde vragen

Indien u geen bevestigingsmail heeft gehad, kunt u een mail sturen naar secretariaat@sneltestoplocatie.com. Vermeld tevens in de mail bij welke teststraat en welke datum u een afspraak heeft geboekt.

Dit is afhankelijk van het land waar u naartoe reist. Over het algemeen moet u een negatieve PCR uitslag hebben voor een vliegreis, maar controleer dit zelf voordat u op vakantie gaat.

Wanneer u zich heeft aangemeld bij een van onze teststraten voor een sneltest of een PCR-test dan ontvangt u de uitslag in de mail. Indien u negatief bent ontvangt u direct een (reis) certificaat.

U krijgt binnen 4 uur de uitslag toegestuurd per mail inclusief reisdocument.

Helaas kunnen wij als organisatie geen herstelbewijs bieden aan onze positief geteste klanten. Dit is alleen mogelijk indien u bij de GGD positief bent getest. Dit betekent niet dat wij als organisatie u niet hebben gemeld bij de GGD destijds. Het betekent alleen dat u niet door middel van een PCR test bij de GGD positief bent getest. Wij vinden het heel vervelend voor u als onze klant, dat wij u niet verder kunnen helpen met een herstelbewijs. Echter doordat de GGD onze positief geteste klanten niet in een bepaald registratiesysteem heeft staan, bent u als onze klant helaas genoodzaakt om toch een 2e vaccinatie te halen ondanks dat dit eigenlijk niet nodig hoeft te zijn. Excuses voor het ongemak.

Voor de PCR test wordt er zowel een uitstrijk van de keelholte als de neusholte afgenomen.

U krijgt binnen 4 uur de uitslag toegestuurd per mail inclusief reisdocument. Mocht u vragen hebben over het ontvangen van de uitslag, stuur dan een mail naar secretariaat@sneltestoplocatie.com.

Voor de sneltest wordt alleen een uitstrijk uit de neus afgenomen.

In sommige gevallen wel, dit is een van de redenen dat u bij ons kan kiezen bij het aanmelden voor een sneltest in welke taal u het uitslag certificaat wilt ontvangen. Het uitslag certificaat is beschikbaar in Engels, Duits en Nederlands, is direct ook een reisdocument. Wij verwijzen u naar de volgende website van RIVM om uit te zoeken welke test u nodig heeft.

Aanmelden voor sneltest met reiscertificaat met factuur (voor bedrijven)
Aanmelden voor sneltest met reiscertificaat (particulier)

Indien u over de grens reist met de auto/vrachtwagen is uw negatieve uitslag van de sneltest tevens ook het reisdocument die u kunt meenemen. Let op: kies dan bij taal certificaat Engels of Duits.

Ja, wij testen personen van alle leeftijden. Bij kinderen onder de 4 jaar nemen wij alleen de keeluitstrijk af en geen neusuitstrijk. Kom je met een kind van onder de 12 maanden? Mail dan even van tevoren naar secretariaat@sneltestoplocatie.com.

Indien u verkeerd geboekt heeft, een sneltest in plaats van een PCR test, of andersom, dan kunt u een mail sturen naar secretariaat@sneltestoplocatie.com. Vermeld in de mail bij welke teststraat en welke datum u een afspraak heeft geboekt.

Een antigeen zelftest is een coronatest die je in een winkel of apotheek kunt kopen en zelf kunt afnemen. Zelftesten zijn bedoeld voor mensen zonder klachten, als aanvulling waarmee anders onopgemerkte besmettingen opgespoord kunnen worden.

Zelftesten zijn niet geschikt voor:

  • Mensen met klachten
  • Mensen die contact hadden met iemand met corona
  • Mensen die terugkeren uit een hoog risicogebied

Zelftesten zijn minder betrouwbaar dan een PCR of antigeen test die door een professional wordt afgenomen. Onderzoek naar zelftesten laat zien dat, mits de zelftest juist wordt afgenomen, de betrouwbaarheid tussen de 58% en 78% ligt. Er is dus een gerede kans dat iemand een negatieve testuitslag krijgt terwijl die persoon wél besmet is met SARS-CoV 2 en het virus mogelijk op anderen kan overdragen. Een positieve zelftestuitslag moet altijd bevestigd worden met een professioneel afgenomen PCR of Antigeen test.

Er zijn verschillende aanbieders van zelftesten die een ontheffing hebben gekregen om een antigeen test in Nederland voor dit doel te mogen verkopen. Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de zelftesten.

Er zijn meerdere redenen wanneer de persoonsgegevens wel gebruikt mogen worden, een daarvan is wanneer iemand positief getest is voor COVID-19 (Corona-virus). De Wet publieke gezondheid (Wpg) verplicht Sneltestoplocatie om deze positief geteste persoon op COVID-19 te melden bij de GGD. De verwerking van de gegevens zijn noodzakelijk voor de volksgezondheid. Via een beveiligd mail systeem ZIVVER worden de persoonsgegevens binnen 24 uur gemaild naar de desbetreffende GGD in de regio waar de positief geteste persoon woont door een arts welke vermeldt staat op onze website.

Bij een PCR (Polymerase chain reaction) test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus of keelholte aanwezig is. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen. We sturen de afname direct naar ons laboratorium. U krijgt binnen 4 uur de uitslag toegestuurd per mail inclusief reisdocument.

De sneltest toont binnen 15 minuten aan of je antigenen van het coronavirus bevat. Je ontvangt de uitslag tussen 15 en 30 minuten in de mail.

Een sneltest is een COVID-19-antigeentest. De antigeentest meet de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) van COVID-19 in materiaal dat is verkregen met alleen één uitstrijk uit de neusholte. Antigeen(snel)testen detecteren virussen bij personen met hogere virale loads en dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn.

Voor de PCR-test moet er zowel een keel- als een neusuitstrijk worden afgenomen. Voor de sneltest hoeft er enkel een neusuitstrijk te worden afgenomen.

De PCR test moet verwerkt worden in een laboratorium en duurt daarom vaak minimaal 24 uur. De sneltest kan de medewerker van Sneltestoplocatie direct aflezen en verwerken. Vandaar dat u tussen 15 en 30 minuten de uitslag al in de mail zult ontvangen.

De PCR-test en andere vermenigvuldingstesten hebben een zeer hoge gevoeligheid, maar geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties. Als je heel vroeg na een besmetting test, kan de test nog negatief zijn (dus dat je niet besmet bent met het virus), omdat het enkele dagen tot meer dan een week kan duren voordat er voldoende virus is in de cellen van je neus en keel. Er is dan nog niet genoeg virus om met de test te vinden. Antigeentesten zijn minder gevoelig dan de PCR-test. Vooral als er weinig virusdeeltjes aanwezig zijn, zijn de antigeentesten meestal negatief. Er bestaat een kleine kans dat iemand ten onrechte de uitslag krijgt dat hij het nieuwe coronavirus niet heeft. Wij adviseren altijd bij een negatieve uitslag en aanhoudende klachten om alsnog een PCR test te laten verrichten bij de GGD.

Het heeft geen zin om direct na contact met positief geteste persoon te testen en indien iemand (nog) geen klachten heeft. Omdat deze persoon net contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft, is het advies om vanaf de 5e dag te laten testen. Of iemand die uit een land komt waarvoor code oranje of rood geldt en (nog) geen klachten heeft. Een negatieve test sluit dan niet uit dat iemand wel besmet is. Want het kan zijn dat een test het virus nog niet oppikt omdat er nog te weinig virusdeeltjes in de neus en keel zitten.

Op de website van Rijksoverheid kunt u meer lezen over het testen.

Indien iemand positief getest is, adviseren wij iemand direct in quarantaine te gaan. Wij melden dit binnen 24 uur bij de GGD en de GGD neemt dan contact met desbetreffende persoon op. Indien de GGD niet met u contact heeft opgenomen, adviseren wij u om zelf met de GGD contact op te nemen. In het geval van een negatieve testuitslag, kunt u direct weer aan het werk.

Inmiddels gebruiken wij twee anitgeensneltesten, welke bij dezelfde fabrikant worden gemaakt. De sneltest 1) Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test en de sneltest 2) Standard Q-Covid-19 Ag (SD BIOSENSOR) (zelfde fabrikant). De sneltest heeft een sensitiviteit van 96,52% en een specificiteit van 99,68%. Een hoge sensitiviteit betekent groot aantal terecht positieve testuitslagen. Een hoge specificiteit betekent groot aantal terecht negatieve testuitslagen.

De antigeen(snel)testen zijn tot nu toe onderzocht bij personen met milde klachten, om deze reden kan de antigeen sneltest iets minder betrouwbaar zijn in het geval dat iemand geen klachten heeft. Echter wordt dit nog nader onderzocht. Verdere informatie over de betrouwbaarheid van de sneltest vindt u hier.

Naam test: Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test
Gebruiksaanwijzing: downloaden
Naam test: Standard Q-Covid-19 Ag (SD BIOSENSOR)
Gebruiksaanwijzing: downloaden
Voor meer informatie over de sneltest verwijzen wij u naar de website van Rijksoverheid.

Voor reiziger naar het buitenland met vliegtuig is het vaak verplicht om een verklaring met een negatief testresultaat van een PCR-test. Voor reizigers binnen de EU waar je heen reist met de auto of vrachtwagen volstaat vaak een Antigeen Sneltest. Een negatieve testafname kunnen landen eisen tussen 24 en 72 uur voor het reismoment. Dit is per land verschillend. Wij adviseren om dit eerst uit te zoeken voordat u gaat reizen welke corona test noodzakelijk is voor het desbetreffende land waar u heen reist. Kijk op deze website van de Rijksoverheid om erachter komen welke test u nodig heeft.

Aanmelden PCR test
Aanmelden sneltest

Het beleid in Duitsland is aangescherpt, waardoor je vanaf 06-04-2021 een negatieve testuitslag van een PCR-test of sneltest nodig hebt. De testafname mag niet eerder zijn dan 48 uur. Naast de negatieve uitslag ben je ook verplicht om je reis van tevoren digitaal aan te melden. Dit kan via de volgende link. Let op: geef bij het aanmelden aan dat je een Duits certificaat nodig hebt.

Aanmelden voor sneltest met reiscertificaat met factuur (voor bedrijven)
Aanmelden voor sneltest met reiscertificaat (particulier)

Wij hebben getraind personeel die zowel de sneltest als de PCR test op de juiste wijze af kunnen nemen en de uitslagen op de juiste manier kunnen interpreteren. Al ons personeel is door medisch verantwoordelijk arts of verpleegkundig specialist getraind en op geleid. Na een succesvol afgeronde training wordt iemand toegelaten tot personeel van Sneltestoplocatie en ontvangt deze persoon een certificaat.

Indien u al geboekt heeft en betaald, maar u wilt deze afspraak annuleren, dan kunt u een mail sturen naar secretariaat@sneltestoplocatie.com. Vermeld duidelijk in de mail bij welke teststraat en welke datum u een afspraak heeft geboekt.

Contact

Heeft u vragen over sneltesten op locatie, of wilt u bijvoorbeeld uw personeel laten testen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stuur een e-mail.

Mail info@sneltestoplocatie.com