Bedrijfsgegevens

Medisch betrokken personeel

Naam: T.B.M Tilanus
Functie: arts
BIG: 09925600201

Naam: Saskia van Staalduinen
Functie: verpleegkundig specialist
BIG: 29913482630

Bestuurder

Naam bestuurder: Ton ten Hove

Bedrijfsgegevens

Naam bedrijf: Sneltestoplocatie B.V.
KvK nummer: 30164600
BTW nummer: NL808943996B01

Informatie testafnames bij Sneltestoplocatie

Inmiddels zijn er heel veel verschillende soorten testen op de markt om het COVID-19 virus op te sporen. Sneltestoplocatie maakt gebruik van de antigeensneltest en vanaf medio april 2021 kunt u bij Sneltestoplocatie ook de PCR test laten afnemen met daarbij een gratis internationaal reiscertificaat in het Engels. Deze PCR test kost € 69,95 per persoon.

Antigeen sneltest

Wij gebruiken de sneltest van Abbott.

Met onze antigeentest wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met alleen één uitstrijk uit de neusholte. Antigeen(snel)testen detecteren virussen bij personen met hogere virale loads en dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn.

De test die door sneltestoplocatie.com wordt gebruikt is de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. Daarnaast gebruiken we de SD biosensor sneltest (zelfde fabrikant). De sneltest heeft een sensitiviteit van 96,52% en een specificiteit van 99,68%. Een hoge sensitiviteit betekent groot aantal terecht positieve testuitslagen. Een hoge specificiteit betekent groot aantal terecht negatieve testuitslagen.

Indien iemand positief getest is, adviseren wij iemand direct in quarantaine te gaan. Wij melden dit bij de GGD en de GGD neemt dan contact met desbetreffende persoon op. In het geval van een negatieve testuitslag, kunt u gewoon direct weer aan het werk.

Voor meer informatie over de sneltest verwijzen wij u naar de volgende link.

https://www.rijksoverheid.nl/

De antigeen(snel)testen zijn tot nu toe onderzocht bij personen met milde klachten, om deze reden kan de antigeen sneltest iets minder betrouwbaar zijn in het geval dat iemand geen klachten heeft. Echter wordt dit nog nader onderzocht. Verdere informatie over de betrouwbaarheid van de sneltest vindt u hier: downloaden

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Voor de PCR test wordt er zowel een uitstrijk van de keelholte als de neusholte afgenomen.

Waarom PCR test voor reizigers?

Voor reiziger naar het buitenland met vliegtuig is het vaak verplicht om een verklaring met een negatief testresultaat van een PCR-test te verrichten, voor sommige landen in de EU waar je heen reist met de auto volstaat een Antigeen Sneltest. Wij adviseren om dit eerst uit te zoeken voordat u gaat reizen welke corona test noodzakelijk is voor het desbetreffende land waar u heen reist. Kijk op de website van de Rijksoverheid om erachter komen welke test u nodig heeft.

Gecertificeerd personeel

Wij hebben getraind personeel die zowel de sneltest als de PCR test op de juiste wijze af kunnen nemen en de uitslagen op de juiste manier kunnen interpreteren. Ons personeel is gecertificeerd.

PCR test of antigeensneltest

De PCR-test en andere vermenigvuldingstesten hebben een zeer hoge gevoeligheid, maar geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties.

Als je heel vroeg na een besmetting test, kan de test nog negatief zijn (dus dat je niet besmet bent met het virus), omdat het enkele dagen tot meer dan een week kan duren voordat er voldoende virus is in de cellen van je neus en keel. Er is dan nog niet genoeg virus om met de test te vinden.

Antigeentesten zijn minder gevoelig dan de PCR-test. Vooral als er weinig virusdeeltjes aanwezig zijn, zijn de antigeentesten meestal negatief. Er bestaat een kleine kans dat iemand ten onrechte de uitslag krijgt dat hij het nieuwe coronavirus niet heeft. Wij adviseren altijd bij een negatieve uitslag en aanhoudende klachten om alsnog een PCR test te laten verrichten bij de GGD.

Het heeft geen zin om te testen als iemand thuis moet blijven en (nog) geen klachten heeft. Omdat deze persoon net contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft. Of iemand die uit een land komt waarvoor code oranje of rood geldt en (nog) geen klachten heeft. Een negatieve test sluit dan niet uit dat iemand wel besmet is. Want het kan zijn dat een test het virus nog niet oppikt omdat er nog te weinig virusdeeltjes in de neus en keel zitten.

Op de website van Rijksoverheid kunt u meer lezen over het testen.

Zelftest (antigeen)

Een antigeen zelftest is een coronatest die je in een winkel of apotheek kunt kopen en zelf kunt afnemen. Zelftesten zijn bedoeld voor mensen zonder klachten, als aanvulling waarmee anders onopgemerkte besmettingen opgespoord kunnen worden.

Zelftesten zijn niet geschikt voor:

Zelftesten zijn minder betrouwbaar dan een PCR of antigeen test die door een professional wordt afgenomen. Onderzoek naar zelftesten laat zien dat, mits de zelftest juist wordt afgenomen, de betrouwbaarheid tussen de 58% en 78% ligt. Er is dus een gerede kans dat iemand een negatieve testuitslag krijgt terwijl die persoon wél besmet is met SARS-CoV 2 en het virus mogelijk op anderen kan overdragen.

Een positieve zelftestuitslag moet altijd bevestigd worden met een professioneel afgenomen PCR of Antigeen test.

Er zijn verschillende aanbieders van zelftesten die een ontheffing hebben gekregen om een antigeen test in Nederland voor dit doel te mogen verkopen. Op de website van de rijksoverheid is meer informatie te vinden over de zelftesten. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen.

Testuitslag

Indien u negatief test

Op dit moment meet de antigeen(snel)test geen aanwezigheid van viruseiwit. Let op: geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties. Indien u aanhoudende klachten heeft adviseren wij u om alsnog een PCR test af te laten nemen bij de GGD.

Indien u positief test

Indien u een positieve uitslag heeft adviseren wij u in ieder geval 7 dagen in isolatie te gaan. Voor hoelang dit geadviseerd wordt verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Via de volgende links kunt u de informatie vinden die het RIVM adviseert.

https://lci.rivm.nl/covid-19-patient

https://lci.rivm.nl/leefregels

Contact

Heeft u vragen over sneltesten op locatie, of wilt u bijvoorbeeld uw personeel laten testen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stuur een e-mail.

Mail info@sneltestoplocatie.com