Bedrijfsgegevens

Medisch betrokken personeel

Naam: T.B.M Tilanus
Functie: arts
BIG: 09925600201

Naam: Samantha de Bruin
Functie: verpleegkundig specialist
BIG: 09915759630

Bestuurder

Naam bestuurder: Ton ten Hove

Bedrijfsgegevens

Naam bedrijf: Sneltestoplocatie B.V.
KvK nummer: 30164600
BTW nummer: NL808943996B01

Informatie sneltest

Antigeen sneltest

Naam test: Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test
Gebruiksaanwijzing: downloaden

Met onze antigeentest wordt met antilichamen, op één specifiek moment, de aanwezigheid van viruseiwit (antigeen) aangetoond in materiaal dat is verkregen met een uitstrijk uit de neus- en keelholte. Antigeen(snel)testen detecteren virussen bij personen met hogere virale loads en dit zijn de personen die potentieel, op dat moment, het meest besmettelijk zijn.

De test die door sneltestoplocatie.com wordt gebruikt is de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. Daarnaast gebruiken we de SD biosensor sneltest (zelfde fabrikant). De sneltest heeft een sensitiviteit van 96,52% en een specificiteit van 99,68%. Een hoge sensitiviteit betekent groot aantal terecht positieve testuitslagen. Een hoge specificiteit betekent groot aantal terecht negatieve testuitslagen.

Indien iemand positief getest is, adviseren wij iemand direct in quarantaine te gaan. Wij melden dit bij de GGD en de GGD neemt dan contact met desbetreffende persoon op. In het geval van een negatieve testuitslag, kunt u gewoon direct weer aan het werk.

Wij hebben getraind personeel die de test op de juiste wijze afnemen en de uitslagen op de juiste manier kunnen interpreteren. Ons personeel is gecertificeerd.

Voor meer informatie over de sneltest verwijzen wij u naar de volgende link.

https://www.rijksoverheid.nl/

De antigeen(snel)testen zijn tot nu toe onderzocht bij personen met milde klachten, om deze reden kan de antigeen sneltest iets minder betrouwbaar zijn in het geval dat iemand geen klachten heeft. Echter wordt dit nog nader onderzocht. Verdere informatie over de betrouwbaarheid van de sneltest vindt u hier: downloaden

PCR test

De PCR-test en andere vermenigvuldingstesten hebben een zeer hoge gevoeligheid, maar geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties.

Als je heel vroeg na een besmetting test, kan de test nog negatief zijn (dus dat je niet besmet bent met het virus), omdat het enkele dagen tot meer dan een week kan duren voordat er voldoende virus is in de cellen van je neus en keel. Er is dan nog niet genoeg virus om met de test te vinden.

Als je te laat test, als iemand al meer dan een week klachten heeft, kan het zijn dat het virus niet meer voldoende aanwezig is in de neus en keel. In dat geval is er weinig virus aanwezig en is er ook weinig kans dat iemand nog anderen zal besmetten.

Aan de andere kant is het mogelijk dat er nog meerdere weken na de infectie stukjes virus in de keel aanwezig blijven, zonder dat er nog besmettelijke virusdeeltjes zijn. Dan is iemand nog wel besmet, maar niet meer besmettelijk voor anderen.

Antigeentesten zijn minder gevoelig dan de PCR-test. Vooral als er weinig virusdeeltjes aanwezig zijn, zijn de antigeentesten meestal negatief. Er bestaat een kleine kans dat iemand ten onrechte de uitslag krijgt dat hij het nieuwe coronavirus niet heeft. Wij adviseren altijd bij een negatieve uitslag en aanhoudende klachten om alsnog een PCR test te laten verrichten bij de GGD.

Het heeft geen zin om te testen als iemand thuis moet blijven en (nog) geen klachten heeft. Omdat deze persoon net contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft. Of iemand die uit een land komt waarvoor code oranje of rood geldt en (nog) geen klachten heeft. Een negatieve test sluit dan niet uit dat iemand wel besmet is. Want het kan zijn dat een test het virus nog niet oppikt omdat er nog te weinig virusdeeltjes in de neus en keel zitten.

Testuitslag

Indien u negatief test

Op dit moment meet de antigeen(snel)test geen aanwezigheid van viruseiwit. Let op: geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties. Indien u aanhoudende klachten heeft adviseren wij u om alsnog een PCR test af te laten nemen bij de GGD.

Indien u positief test

Indien u een positieve uitslag heeft adviseren wij u in ieder geval 7 dagen in isolatie te gaan. Voor hoelang dit geadviseerd wordt verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Via de volgende links kunt u de informatie vinden die het RIVM adviseert.

https://lci.rivm.nl/covid-19-patient

https://lci.rivm.nl/leefregels

Contact

Heeft u vragen over sneltesten op locatie, of wilt u bijvoorbeeld uw personeel laten testen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stuur een e-mail.

Mail info@sneltestoplocatie.com