Lees hier meer over subsidie voor werkgevers.

Over ons

Sneltestoplocatie.com is een initiatief van ondernemers vóór ondernemers. Achter dit initiatief zitten vier ondernemers.

Ton ten Hove is de eerste initiatiefnemer. Hij is een van de vier ondernemers die zich al sinds maart 2020 bekommert om de tekorten van mondkapjes. Om deze reden heeft hij geregeld dat er mondkapjes naar Nederland kwamen om deze tekorten tegen te gaan. De laatste maanden merkt hij dat er veel afdelingen van productiebedrijven binnen Nederland stil kwamen te liggen doordat er medewerkers positief zijn getest. Wanneer er dan medewerkers positief zijn getest en bij elkaar op de afdeling hebben gewerkt, dan rijst de vraag of de hele afdeling in quarantaine zou moeten of dat zij zich moeten laten testen bij de GGD. Het feit blijft en dat betreuren we enorm, dat de GGD erg druk is en dat er enkele dagen overheen gaan voordat men getest kan worden. Dan hebben we het nog niet over het feit dat het ook nog een dag of twee duurt voordat de uitslag bekend is. Hierdoor ligt de productie mogelijk onnodig een week stil.

Met deze actie willen we bedrijven ondersteunen door hen direct te helpen en op locatie sneltesten uit te voeren en er zorg voor te dragen dat de bedrijven hun productie op gang kunnen houden. Op deze manier wil Ton een steentje bijdragen om alle productie zoveel mogelijk door te laten gaan.

Samantha de Bruin

De tweede ondernemer binnen dit initiatief is Samantha de Bruin. Zij is Verpleegkundig Specialist. In deze functie is zij zelfstandig behandelaar en betrokken vanuit haar medische achtergrond. Samantha ondersteunde direct dit mooie initiatief van Ton. Het Corona virus heeft ons al lang genoeg in de ban gehouden, het is tijd dat wij het coronavirus snel opsporen, direct actie ondernemen en op deze manier proberen elkaar zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting, totdat er mogelijk een vaccin (ooit) komt. Tot die tijd kunnen we er op deze manier snel (binnen 15 minuten) achter komen of iemand ook daadwerkelijk besmet is met het Corona virus, zodat diegene andere niet meer kan besmetten. Ook kunnen we op deze manier de economie draaiende houden. Zo is het voor iedereen een win-win situatie is.

Tom van Langevelde

De derde ondernemer is Tom van Langevelde. Hij is werkzaam in de bouwsector. Ook daar ziet en spreekt hij veel ondernemers die in de bouw (met name buiten) werken. In deze herfstperiode (vanwege de dalende temperaturen en het slechte weer) zien we veelal lichte gezondheidsklachten, die lijken op het coronavirus. Ondernemers vragen zich af wanneer iemand zich moet laten testen én wanneer er een collega positief getest is, hoe prettig is het dan dat er een bedrijf voor de deur alle collega’s op 1 locatie kan testen (wel of geen klachten) om te screenen of deze collega’s ook besmet zijn geraakt. Indien dit niet het geval is, kunnen de werkzaamheden in de bouw gewoon direct verder worden uitgevoerd. In de bouw is personeel het grootste kapitaal en daar moeten we zuinig op zijn, goed voor zorgen, en zo veilig mogelijk met elkaar blijven werken. Dit initiatief draagt bij aan het in stand houden van een veilig werkklimaat in een sector die draait op het menselijk kapitaal.

Karl Pulleman

De vierde ondernemer - en maakt daarmee deze groep compleet - is Karl Pulleman. Hij is als ondernemer werkzaam in de reclamewereld. Karl merkt dat de economie in evenementensector een enorme klap heeft gekregen. Op deze manier hoopt hij hulp te kunnen bieden in andere branches (onder andere de productiebedrijven) dan de evenementensector en zo de economie op gang te houden. Karl beschikt over een groot netwerk onder andere in de regio midden Nederland waardoor hij deze bedrijven kan informeren over de voordelen van de sneltest voor het bedrijf. Op deze manier kunnen we voor veel ondernemers bijzonder van dienst zijn.

Doel

Ons doel is ontstaan vanuit bezorgdheid, op deze manier willen we collega-ondernemers tegen een kostendekkend tarief, helpen door hun personeel snel te kunnen laten testen. Hiermee zal het ziekteverzuim en uitval van personeel worden beperkt. Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om bij hen op kantoor/locatie langs te komen met onze mobiele teststraat en medewerkers binnen 15 minuten te kunnen testen op corona. Op deze manier kunnen ondernemers zeer snel en effectief inzichtelijk hebben waar besmettingen mogelijk vat hebben gekregen op zijn/haar organisatie. Indien er nog een medewerker positief getest wordt, kan deze direct in quarantaine en voorkomt dit besmetting van de rest van de afdeling. Zo kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze het bedrijf gezond houden en de productie draaiende houden. Veel commerciële partijen bieden testen aan voor €85, €125 of zelfs nog meer. Dit is onnodig, kan zeker goedkoper dus laten we elkaar als ondernemers helpen in plaats van elkaar onnodig dwarsbomen.

Samen krijgen we corona onder controle en willen wij op deze manier ons steentje bijdragen.

Contact

Heeft u vragen over sneltesten op locatie, of wilt u bijvoorbeeld uw personeel laten testen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stuur een e-mail.

Mail info@sneltestoplocatie.com